in

Смелост или лудост: Мъж тръгна да изкачва 123-етажен небостъргач без обезопасителни въжета (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Британец е задържан, докато се опитвал да изкачи южнокорейски небостъргач. Става въпрос за петата по височина сграда в света. Куражлията изминал повече от половината път, когато униформени го принудили да спре. Смелчагата се оказа млад мъж на 24 години на име Джордж Кинг-Томпсън

Днес (12-ти юни) британец се опита да изкачи петата по височина сграда в света без въжета, докато южнокорейските власти не го принудиха да се откаже от изкачването си на повече от половината път по 123-етажната сграда Lotte World Tower в Сеул, съобщава Ройтерс.

24-годишният мъж, облечен с къси панталони, се изкачвал по забележителния небостъргач повече от час, докато отдолу се събирали полицейски и пожарни екипи.

Той достигнал до 73-ия етаж, където властите го принудили да се качи в люлка за поддръжка и да влезе в сградата, заяви служител на пожарната, като добави, че полицията го е задържала за разпит.

Полицията не беше открита веднага за коментар.

Вестник „Чосун илбо“ идентифицира мъжа като Джордж Кинг-Томпсън. Британски медии съобщиха, че той е бил арестуван и вкаран в затвора за това, че през 2019 г. се е качил на сградата „Шард“ в Лондон.

През 2018 г. полицията арестува „френския Спайдърмен“ Ален Робер, докато е бил на повече от половината път на сградата Lotte World.

Превод и редакция: Пламена Сутева 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/