in

Сириецът, стрелял многократно през шибидах на кола в София, се оказа младоженец: Стрелял от щастие

Снимка: Pixabay

Както ви съобщихме през уикенда, Софийска районна прокуратура обвини и задържа сирийски гражданин, стрелял от автомобил в гр. София. На 9-ти юни Мохамед Хамдо в тунел на бул. „Царица Йоана“ и в района на подлеза на НДК, се е показал през шибидаха на автомобил по време на движение и е стрелял многократно с газов пистолет. 

Задържан е сириец, стрелял от автомобил на оживено място

Сириецът се оказа младоженец на 27 години, който беше пуснат под домашен арест. Хамдо се яви в съда с костюма от празненството.

В събота, деня след сватбата, прокуратурата му повдигна обвинение за хулиганство, извършено с изключителна дързост.

С помощ от адвоката си Светла Йорданова, Хамдо успя да съобщи ЕГН-то си и постоянния си адрес – жилище в София, в което заживял преди 2 седмици, заради предстоящата сватба. В последните си думи пред съда мъжът заяви: “Съжалявам, за това, което направих! Щастие! Аз доброволно направих всичко това.”

Съдът обаче счете, че е налице опасност да се скрие, заради обвързаността му със Сирия, а извършеното е създало риск за гражданите. В крайна сметка се взе предвид, че Хамдо има адрес в България, има брак и трудов договор. Също така се взе предвид и чистото му съдебно минало. Така съдът реши, че мярката домашен арест е най-подходяща, а тя ще бъде изтърпявана в брачното жилище.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.