in

Детската линейка на Варна в действие: Новородено бебе на два дни беше транспортирано за спешна операция (СНИМКИ)

Снимка: Аз Вярвам и Помагам

Владислав Николов – организаторът на благотворителна кампания за събиране на капачки „Аз Вярвам и Помагам“, съобщи прекрасна новина. Николов съобщи, че новородено бебе на два дни е било транспортирано с Детската линейка „Аз Вярвам и Помагам“ за спешна операция от АГ болница до Детска хирургия в град Варна. Той заяви, че вчера (21.06.2023 г.), всичките места, отделения, медицински институции и болници, където организацията е дарявала апаратури, оборудване и принадлежности, са били ангажирани и са работили в тясна свързаност в това да помогнат на поредното бебе.

Николов благодари сърдечно на всички в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов-Варна“, МБАЛ „Св. Анна-Варна“ и ЦСМП-ВАРНА за професионализма.

Ето какво сподели с нас Владислав Николов:

„Влади…. Случи се! Днес, благодарение на Детската линейка Аз Вярвам и Помагам преведох дете след операция в нашата операционна, интубирано, обдишвано от мен!“. Това ми написа днес прекрасната и неповторима Дора Василева, която е гл. сестра в Детска Хирургия Варна Детска Хирургия в МБАЛ „Св. Анна-Варна“ (в което отделение даряваме апаратура, оборудване и принадлежности от години), споделя Владислав Николов.

„А сега накратко…

В Понеделник 19.06.23 в АГ болница „Проф. д-р Димитър Стаматов “ Варна СБАГАЛ Проф. Д-р Димитър Стаматов-Варна (това е болницата и една от каузите ни за 2023 г., за която събираме 500 000 лв. и където искаме да закупим първата им специализирана Детска/неонатална линейка) и се ражда бебе с малоформации и спешна нужда от операция в Детска Хирургия!

на 21.06.23 Детската линейка „Аз Вярвам и Помагам“ (която бе закупена от капачки, стотинки и дарения и бе дарена само преди 5 месеца на Спешна помощ в гр. Варна) отива в СБАГАЛ Проф. Д-р Димитър Стаматов-Варна и от там д-р Златина Панделиева – началник отделението по неонатология (в което от години даряваме кувьози, аспирационна система за торакален дренаж, мобилен реанимационен кът за отопление и много други медицински апаратури и оборудване), обдишвайки го, се качва в Детската линейка „Аз Вярвам и Помагам“ и екипа го откарва в Детската Хирургия в МБАЛ Св. Анна-Варна (което отделение е едно от трите ни каузи за 2023 и дори и трудно не спираме да се молим за дарения на всеки за да съберем средствата от 500 000 лв. и да закупим нови и модерни апарати и оборудване)!

Веднага след пристигането на Детската линейка „Аз Вярвам и Помагам“ в Окръжна болница на вратата на Детската Хирургия го поема изключителният д-р Румен Христов – началник отделението по Детска хирургия, който прави необходимата операция!

Няколко часа по-късно сестра Дора Василева, която е съпровождала десетки бебета и деца до София с линейките се качва в Детската линейка „Аз Вярвам и Помагам“ и води бебето отново в СБАГАЛ „Проф. Д-р Димитър Стаматов-Варна“ за наблюдение.

Затова събираме капачки! Затова събираме стотинки! Затова събираме парични дарения! Това са истинските неща от живота! Това са ценните моменти! Това е времето да осъзнаем смисъла на живота и колко преходен е той!“, споделя Владислав Николов от „Аз Вярвам и Помагам“.

На снимката е старша сестра Дора Василева от отделението по Детска хирургия в МБАЛ Св. Анна-Варна, която обдишва малкия пациент:

Снимка: Аз Вярвам и Помагам

Снимка: Аз Вярвам и Помагам

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.