in

Организирана престъпна група от пет души е задържана за разпространение на наркотици в големи размери

Колаж: Нова Варна

Обвиняемите са хванати от органите на реда с повече от 4000 таблетки екстази и с повече от килограм марихуана. Ето и подробностите за разбиването на тази организирана престъпна група от полицията в София и какво е предприела прокуратурата:

Софийска градска прокуратура привлече петима обвиняеми за ръководене и участие в организирана престъпна група, свързана с държане и продажба на наркотици и ги задържа за срок до 72 часа.

На 26.06.2023 г., в гр. София, при реализирана под наблюдението на Софийска градска прокуратура (СГП) специализирана полицейска операция, служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) са иззели по първоначални данни около 1765,49 грама коноп и 4384,25 грама таблетки, представляващи амфетаминови производни.

Само ден по-късно Софийска градска прокуратура (СГП) привлече като обвиняеми 5 лица и ги задържа за срок до 72 часа.

Един от обвиняемите е привлечен към наказателна отговорност за това, че е ръководел организирана престъпна група, създадена с користна цел – да извлича облаги от продажбата на наркотични вещества и с цел да върши престъпления.

Останалите четирима обвиняеми са привлечени за участие в организираната престъпна група. Трима от тях са обвинени и за това, че в изпълнение на решение на организираната престъпна група са държали наркотични вещества с цел разпространението им, като за един от обвиняемите престъплението е продължавано и включва и разпространение на наркотични вещества.
Разследването по случая продължава от ГДБОП под ръководството и надзора на СГП.

Предстои да бъде направено искане от СГП пред Софийски градски съд за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо петимата обвиняеми.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).