in

Как посрещнаха Джулай морнинг на север от Варна(ВИДЕО/СНИМКИ)

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

„ Огънчето“ край Камен бряг е мястото, което събира по изгрев слънце край скалистия бряг хиляди хора, дошли от близо и далеч, за да преживеят невероятната красота и неповторимото усещане, че са част от природата, която на това място е слънце, море и равнина, предаде за медия „Нова Варна“ Керанка Далакманска от Каварна.

Много гора се събраха и в Шабла на брега на морето с група „Конкурент“, много приятни емоции, песни и усмивки.

Огромната червена пита на слънцето бавно се показва от далечния хоризонт, за да изскочи изведнъж и освети широката слънчева пътека в притихналото тихо море на разсъмване.
И над красотата изписана от усмихнати хора, слънце, море и безкраен хоризонт – се извиси легендарната песен на „July Morning“ на Uriah Heep, в изпълнение на Rommie Romero и момчетата от група John Steel.

И тази сутрин на пейката със силуета на легендарния Джон Лоутън почитатели на певеца на юлското утро на Камен бряг, си направиха снимки за спомен, за който да разказват и предават на поколенията напред. Защото има смисъл да си на точно това място, за да видиш, за да усетиш със сърцето вълшебството на слънцето озарило с пурпурната си светлина небето, морето и теб, за да останеш омагьосан в един единствен миг…

Втора година след пандемията, община Каварна организира култовия празник в нощта на 30 юни срещу първи юли. Кметът Елена Балтаджиева и отдел „Туризъм и култура“ предложиха на феновете концерти на различни групи,чийто концерт започна от 22,30 ч. до изгрева на новия ден. На сцената се редуваха : GASP – млади варненски изпълнители, „ Замунда банда бенд“, „ Северозападняците“, Павлин Манев с Lady Evil Джени Джо от „Гласът на България“. Сцената предостави отлични условия на изпълнителите.Служители на РПУ –Каварна регулираха движението на хора и коли. Край скалистия бряг, общината постави обезопасителни ленти за ограничаване на достъп до най-стръмните скалисти места на Камен бряг.
Паметно утро с песен и жажда за живот, смисъл и диря в дните.
Защото в края на преведения текст на легендарната песен „July Morning“ се пее:
„Беше през едно юлско утро,
аз търсех любовта,
зареден със силата на новоизгряващия ден
и красивото слънце.
При звуците на първата пойна птичка
тръгнах към дома,
оставайки бурите и мрака зад себе си
и поемайки по своя собствен път.

С настъпването на деня
дойде решението –
Аз ще търся ТЕБ!“

 

 

Снимка: Община Шабла

Снимка: Община Шабла

Снимка: Община Шабла

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/