in

След съседски скандал и закани за убийство мъж отиде зад решетките

Колаж: Нова Варна

С постановление на Софийска районна прокуратура на 43-годишен мъж е повдигнато обвинение за закана с убийство, съобщиха за медия „Нова Варна“ от полицията. 

На 24 май в Девето РУ е получен сигнал от столичанин за отправена закана с убийство от негов съсед с оръжие. В хода на проверката с протокол е взето оръжието от собственика му. По случая на 8 юни е образувано досъдебно производство по чл. 144 от НК, към което са присъединени материалите от предварителната проверка.

При водените процесуално-следствени действия са разпитани свидетели, назначена и изготвена е балистична експертиза на оръжието- установено е, че същото е газово. На 29 юни материалите по случая са докладвани на наблюдаващ прокурор. С прокурорско постановление 43-годишен мъж е привлечен като обвиняем, задържан е за срок до 72 часа.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/