in

Пуснаха на свобода последователка на най-известния сериен убиец на XX век Чарлз Менсън

Колаж: "Нова Варна"

Чарлз Менсън се прочу по цял свят като най-известният сериен убиец на XX век. Превърналият се в култова фигура психопат умря на 83-годишна възраст в болница в затвор. Убиецът е прекарал общо 60 години в затвора, който дори наричал свой дом и не искал да излиза оттам. От дребен крадец, Менсън се е превърнал с най-известния ритуален убиец на нашето време. Той дори е оглавявал секта „Семейство Менсъсн“. Неговите последователи са около 50-ина души

На последователите си Менсън е казвал “Няма смърт и затова няма нищо лошо в убийството на човек”. След “проповедта”, на която всички били под въздействието на наркотици, сесията завършвала с масови съвкупления.

В последните си дни Чарлз Менсън казал “Аз съм не само най-известното човешко същество, което живее на земята, но и най-известното, което някога е живяло. И все още не съм мъртъв.”

В края на 60-те години той и последователите на сектата „Семейство Менсъсн“ отнемат живота на около 20 души в Съединените щати.

Повечето от престъпленията на „менсъновите убийци“ никога не са разследвани заради липса на доказателства.

Стана ясно, че бившaта последователка на Чарлз Менсън Лесли Ван Хаутен е освободена от затвора във вторник, след като е излежала 53 години зад решетките, съобщават от Калифорнийския департамент рехабилитация. Ван Хауен преди години е участвала в убийството на заможен бакалин и неговата съпруга. Двамата са намушкани с нож, а на корема на мъжа е издълбана думата „война“.

Според нейния адвокат, Ван Хаутен сега се намира в „преходно жилище“.

Тя е освободена под предварителен надзор и „ще има максимален тригодишен срок на предсрочно освобождаване, като прегледът на предсрочното освобождаване ще се извърши след една година“, съобщават от ABC news.

Освобождаването ѝ идва, след като миналата седмица губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм заяви, че няма да поиска от Върховния съд на щата да блокира предсрочното ѝ освобождаване.

„От встъпването си в длъжност губернаторът Нюсъм три пъти отменя решението за предсрочно освобождаване на г-жа Ван Хаутен и се защитава срещу оспорването на тези решения в съда“, заяви във вторник Ерин Мелън, директор по комуникациите в канцеларията на губернатора.

Мелън продължава: „Губернаторът е разочарован от решението на Апелативния съд да освободи г-жа Ван Хаутен, но няма да предприема по-нататъшни действия, тъй като усилията за по-нататъшно обжалване едва ли ще бъдат успешни. Върховният съд на Калифорния приема обжалвания в много малко случаи и по принцип не избира дела въз основа на този вид определяне на конкретните факти.“

Ван Хаутен е на 19 години, когато участва в убийствата на Лено Лабианка, заможен бакалин, и съпругата му Розмари Лабианка на 10 август 1969 г. в дома им в Лос Анджелис. Двамата ЛаБианка са намушкани с нож, а на корема на Лено ЛаБианка е издълбана думата „война“.

През 1994 г. Ван Хаутен разказва пред ABC News, че заедно с друг последовател на Менсън отвели Розмари Лабианка в спалнята и „в спалнята се чули звуците на умиращия г-н Лабианка – ужасни, гърлени звуци. Тя започнала да го вика и да крещи за него. И в този момент, за един кратък миг, осъзнах, че това са хора, които се обичат“.

Тя казва, че последователят на Менсън Чарлз „Текс“ Уотсън ѝ подава нож.

„Той каза: „Направи нещо“, защото Менсън му беше казал да се увери, че всички ние ще си изцапаме ръцете“, казва Ван Хаутен. „И аз намушках г-жа Лабианка в долната част на гърба около 16 пъти.“

Ван Хутен участва в убийствата на актрисата Шарън Тейт и още четирима души, които са убити в друг дом в Лос Анджелис една нощ по-рано.

Въпреки че Менсън не е извършил сам убийствата, той е заповядал на последователите си да го направят. Менсън умира в затвора през 2017 г.

По публикацията работи: Александра Крумова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/