in

Зрял мъж беше отнесен от електрическа тротинетка на пешеходна пътека в Созопол

Колаж: "Нова Варна"

Мъж на 59-години е блъснат, докато пресича на пешеходна пътека, от младеж, който карал електрическо превозно средство, неподлежащо на регистрация. За щастие блъснатият се е отървал само с контузия на главата. Ето и какво съобщиха от полицията за медия „Нова Варна“ по случая:

Вчера вечерта около 22.30 ч. на созополската улица «Републиканска» пред дом № 3 индивидуално електрическо превозно средство, без регистрационен номер, управляван от 27-годишен мъж от Пловдив отнема предимството и блъска преминаващия по пешеходна пътека 59-годишен мъж от Дупница, който с контузия на главата, без опасност за живота, е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение.

Зачестилите инциденти с превозни средства от този вид поставят въпросите за тяхната регулация и ограничения, в редица общини вече са в сила редица ограничения за това с каква скорост и къде е позволено да се управляват индивидуални електрически превозни средства.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).