in

На фона на жегите: Спасител от Варна каза по кое време на деня е най-удачно да си тръгнем от плажа (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Твоят ден

Намираме се в разгара на лятото, а температурите продължават да се покачват. Всеки знае, че престоят на плажа в жегите е доста опасен през обедните часове. Кога всъщност е най-подходящото време за плаж?

„При високи жеги е по-добре хората да останат вкъщи или да идват рано сутрин на плаж. Това се отнася особено за възрастните хора – добре е да си тръгват до 9 сутринта. Някои от тях остават цял ден, което е противопоказно. Напоследък виждам и бебета с колички, които престояват часове на плажа, което за мен е необяснимо”. Това заяви Георги Есов – старши спасител на Централния плаж във Варна пред Nova News.

По думите му не е правилно и след като сме напечени от слънцето да влезем рязко в морето. „Максималната разлика в температурите на въздуха и на водата не трябва да е повече от 7-8 градуса”, допълни той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/