in

Забранено е на деца да ходят по плажовете в Гърция в определен интервал от време през деня

Кадър: Youtube/Bikini Beach Greece

Голяма жега продължава да мори нашата южна съседка Гърция. Вчера над страната нахлу втора гореща вълна. Синоптици предупреждават, че в следващите дни е възможно температурите там да са покачат до 45 градуса по Целзий

Още когато стана факт първата гореща вълна в Гърция – на 11 юли, бяха отворени климатизирани помещения, където гражданите да прекарват времето си прохладно. Бяха осигурени и медицински сестри, които да дават съвети и да се справят с всякакви инциденти.

Дори по плажовете в Гърция вече е забранено деца да пребивават между 12 и 17 часа.

В общинските клиники на Община Атина е пусната телефонна линия за помощ, чрез която се предоставят съвети и инструкции за справяне със здравословни проблеми на всички граждани и особено на тези, които принадлежат към уязвимите групи.

Екипите на Центъра за солидарност, които се състоят от медицински сестри и психолози, продължават да бъдат близо до бездомните ден и нощ.

Четири смени работят по улиците, предлагайки студена вода на бездомните хора.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.