Категории: Варна

Мъжът с трите пържоли за 500 лв. във Варна: В менюто видях, че пише 100 грама за 35 лв. Казах „Дай 3“. 10 лева оставих на сервитьорката да се радва (ВИДЕО)

Реклама

Вече едва ли има човек в България, който да не е чувал за прословутото семейство, седнало на обяд в крайбрежен ресторант във Варна и платило 650 лв. сметка, като 500 лв. от нея е само за три пържоли. Оказа се обаче, че въпросното ястие е не каква да е пържола, а Рибай стек, като 100 грама от него струват цели 35 лв.

Пламен Христов поръчва обяд за семейството си, който включва три пъти американски Рибай стек. Въпреки че го пише в менюто, не разбира, че цената му е 35 лв. на 100 грама.

Къщата на въпросния мъж се намира в търговищкото село Беломорци, но той работи в Холандия и се е върнал за почивка у нас. Мъжът разказа пред камерата на Нова телевизия какво точно се е случило преди няколко дни във варненския ресторант.

„В менюто видях, че пише 100 грама за 35 лв. Добре, казахме: „Дай 3 пържоли”. Когато сметката дойде, видях 14 пъти по 35 лв. С другите неща станаха 649 лв. 10 лева оставих на сервитьорката да се радва. За какво трябва да я плащам тази сметка. Аз оня ден съм поръчал едно агне, ядохме 30 човека”, коментира мъжа.

От заведението обясниха, че са предупредили клиента за цената. „От първия път е обяснено, че имаме различни видове стекове. Той е поръчал от най-скъпия вид и най-голямата пържола. От сервитьора му е казано колко ще излезе крайната цена”, обясни мениджърът на заведението Иксан Фахри.

Според шеф Никола Симеонов е практика навсякъде по заведенията цената на стековете да се изписва на 100 грама. „Единият може да е нарязан на 210 грама, другият на 310. Има едни японски стекове, които са над 1000 лв. за килограм”, разясни той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 5 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 5 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 5 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 5 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 5 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 5 часа