in

100 тона грах и 20 тона ечемик на вятъра: Русия уцели с ракети „Калибър“ украински терминали със зърно (СНИМКИ)

Снимка: Twitter/Ukraine Front Lines

Украйна твърди, че Русия е уцелила украински терминали със зърно, при което са унищожени общо 100 тона грах и 20 тона ечемик. Ракети „Калибър“ са изстреляни от Черно море на малка височина, твърди ръководителят на Областната военна администрация на Одеса Олег Кипер.

Руски ракети удариха зърнени терминали в селскостопанско предприятие в района на Одеса в четвърта поредна нощ на въздушни удари по Южна Украйна. Това обяви в петък ръководителят на Областната военна администрация на Одеса Олег Кипер.

Олег Кипер каза, че двама души са били ранени при нападението срещу селскостопанско предприятие, но не каза къде в региона се намира предприятието, съобщава Ройтерс.

„За съжаление бяха поразени зърнените терминали на селскостопанско предприятие в Одеска област. Врагът унищожи 100 тона грах и 20 тона ечемик“, съобщи той чрез приложението за съобщения Telegram.

Кипер каза, че Русия е атакувала с крилати ракети „Калибър“, които са били изстреляни от Черно море на малка височина, за да заобиколят системите за противовъздушна отбрана.

Той каза, че две ракети са поразили складовете за зърно и са предизвикали пожар. Друга ракета е ударила същото предприятие, докато пламъците са били гасени, увреждайки селскостопанско и спасително оборудване.

Москва твърди, че е нанесла „ответни удари“ тази седмица, след като се отказа от сделката за износ на зърно в Черно море и обвини Украйна, че стои зад взривовете в понеделник на мост, който се използва за транспортиране на руски военни доставки.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/