in

8-годишно момче е в клинична смърт, след като беше ударено от мълния на плажа (ВИДЕО)

Снимка:Pixabay

8-годишно момче от Бургас е поразено от мълния при разразилата се вчера в късния следобяд буря. Детето е било на плаж с родителите си. Прието е в реанимацията на държавната болница в черноморския град, където се борят за живота му. Вижте какво казва лекуващият го лекар във видеото.

Бургаско семейство с две деца е застигнато от бурята по време на плаж вчера в късния следобяд. Опитали да намерят подслон до близкия ресторант, но преди да стигнат 8-годишното момченце е поразено от гръмотевица. За трагичния инцидент съобщават от BulgariaOnAir.

„Видях точно как падна мълния и майката на детето каза: Някой да се обади на тел. 112. В момента, в който отидох, майката правеше дишане уста в уста, а бащата правеше сърдечен масаж“, каза свидетелят Никола Попов.

Детето в безсъзнание е откарано в Спешния център на държавната болница в състояние на клинична смърт.

„Състоянието е критично. В момента е настанено в отделението по реанимация с опасност за живота, провеждат се консултация, за да се установят процентите на изгаряния, както и всички наранявания на вътрешните органи“, коментира зам.-директорът на УМБАЛ Бургас д-р Светослав Тодоров

Детето е прието с мокри дрехи и се предполага, че именно това е причината да е поразено от мълнията.

„Единственото, което разбрахме, е, че са били на плажа. Детето беше мокро, покрито в пясък цялото и затова съдим, че е било във водата. Освен изгарянията, мълнията поразява и жизнено важни органи“, коментира д-р Лъчезар Иванов.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/