in

,,Вагнер“ вече до полската граница

Кадър: Twitter / Пресс-служба Пригожина

Хиляди наемници от групата ,,Вагнер“ са пристигнали в Беларус след краткотрайното въстание на групировката.

Между 3450 и 3650 войници са се отправили към лагер близо до Асиповичи, град на 230 км северно от украинската граница. Това съобщава активистката група ,,Беларуски хаджун“, която следи движението на войските в страната.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко приветства силите на ,,Вагнер“ в страната, след като миналия месец сключи сделка между Кремъл и шефа на наемниците Евгений Пригожин, с което сложи край на неуспешния бунт на групата срещу руските военни лидери.

Сателитни снимки показват, че около 700 превозни средства и строителна техника също са пристигнали в конвоите на Вагнер в Беларус – съобщават отThe Independent.

Миналата седмица г-н Пригожин регистрира в Беларус „компания за управление на недвижими имоти“ под името „Concord Management and Consulting in Belarus“.
Документи, анализирани от независимата беларуска медия reform.by, показват, че адресът на фирмата е регистриран в същото село, в което се намира лагерът на наемниците „Вагнер“.

Междувременно в понеделник местни служители заявиха, че наемниците продължават да работят с беларуските войски, включително на полигони в близост до полската граница.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/