in

ДАНС с нови попълнения в ръководството

Колаж: Редакция "Нова Варна"

Както Ви информирахме своевременно от медия „Нова Варна“ вчера депутат на ПП/ДБ подаде оставка. Тогава се предполагаше, че той ще оглави ДАНС.
Ключов депутат подаде оставка: Гласят го за един от най-важните постове в държавата

Петър Петров, заедно с Деньо Денев вече са определени за заместник-председатели на ДАНС.

Министерският съвет определи Петър Петров и Деньо Денев за заместник-председатели на Държавна агенция „Национална сигурност“. Освободени са досега заемащите тази длъжност – Станислав Станчев и Румен Георгиев.

Петър Петров има дългогодишен професионален опит в службите за сигурност, работил е в системата на МВР и е заемал ръководни длъжности в ДАНС. Избиран е за народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание.

Деньо Денев е работил в ДАНС в периода от 2008 г. до 2018 г., а след това и в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Денев ще довърши мандата на досегашния заместник-председател на държавата агенция, който изтича на 29 август тази година.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).