in

Петима ранени при руски ракетни удари в Днепър, десет – при украински в Ростовска област

Снимка: Pixabay

Размяна на ракетни удари се е случила между Русия и Украйна. Украинските власти съобщават за петима ранени от тяхна страна в Днепър, докато руските твърдят, че повече от 10 души са ранени при ракетен обстрел в Ростовска област. Атаката в Днепър идва ден, след като Зеленски посети града.

Руски ракети удариха сградата на службата за сигурност на Украйна в централния град Днепър. Засегнат е и жилищен комплекс. Вътрешният министър Игор Клименко съобщи, че петима души са ранени.

Атаката идва ден, след като украинският президент Володимир Зеленски посети югоизточния град, за да се срещне с военни командири и да обсъди ситуацията на бойното поле, доставките за войските и как да се укрепи въздушната отбрана.

Москва от своя страна съобщи, че е прихванала две украински ракети над южната си Ростовска област, на границата с Украйна.

Според Кремъл най-малко десетина души са били ранени от отломки.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/