Категории: България

Прокуратурата се задейства по случая с нарязаното с макетен нож 18-годишно момиче – ускорява разследването

Реклама

Прокуратурата се задейства по случая със зверски обезобразеното момиче, получило повече от 400 шева, в следствие на нанесените й брутални удари с макетен нож от бившия й приятел. Създадена е група от наблюдаващи прокурори. Назначена е допълнителна съдебно-медицински експертиза, която трябва да бъде изготвена в най-кратък срок, но едва след като тя е готова, ще бъде определена мярката за неотклонение спрямо предполагаемия извършител. До тогава той остава на свобода, благодарение на съда.

Районна прокуратура – Стара Загора ускорява разследването по досъдебно производство за пострадало 18-годишно момиче, по което като обвиняем е привлечен Г.Г.

По разпореждане на административния ръководител на Районна прокуратура – Стара Загора, от днес 29 юли 2023 г., е създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г.Г., на 26 г.

На 28 юни 2023 г. Г.Г. е бил привлечен като обвиняем за престъпление по чл.129, ал.1 вр. ал.2 от Наказателния кодекс – за това, че на 26.06.2023 г. в гр. Стара Загора е причинил средна телесна повреда на 18-годишната Д.М.

Констатирано е, че се касае за случай, който разкрива фактическа и правна сложност и висока степен на обществена опасност на деянието, твърдят от държавното обвинение.

С оглед на това е създаден екип от наблюдаващи прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора, които да предприемат действия по ускоряване на разследването.

Дадени са указания за разпит на допълнителни свидетели и за изготвяне на комплексна съдебно-медицинска експертиза с участие на три вещи лица – лекари от различни области на медицината, които ще освидетелстват допълнително пострадалата и ще изготвят заключението си в най-кратък срок.

След изготвяне на допълнително назначената съдебномедицинска експертиза екипът от наблюдаващи прокурор ще прецени адекватната мярка за неотклонение спрямо извършителя с оглед обществената опасност на деянието.

Припомняме, че по досъдебното производство обвиняемият Г.Г. е бил задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от 28 юни 2023 г. Районна прокуратура – Стара Загора е внесла искане в Районен съд – Стара Загора за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, което искане е било уважено от първоинстанционния съд. След обжалване на решението на първоинстанционния съд мярката за неотклонение „задържане под стража“ е била отменена от по-горната съдебна инстанция, което е окончателно.

При наличие на постъпили сигнали и за други деяния, касаещи противозаконни прояви на Г.Г., по тях ще започне незабавно разследване, обещават от Прокуратурата.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Шарл Мишел призова Северна Македония да спазва и прилага поетите задължения по пътя към ЕС

По думите на председателя на Европейския съвет, Република Северна Македония има истинска възможност да напредне…

преди един час

Полиция и жандармерия пазят прибирането на реколтата от грозде в Пазарджик

От пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик съобщават, че традиционно по време на гроздобера съвместни екипи на полицейското…

преди един час

Предупреждение за Варна: В неделя прекъсват електрозахранването на някои места

Стана ясно, че ще бъде спрян токът на някои места във Варна на 22 септември…

преди един час

ВМС съобщиха за втора активация на противоминната група

Започнала в втората активация на MCM BLACK SEA, информират от Военноморските сили. За подобряване на…

преди един час

Спасиха трима от удавяне в морето на плаж, известен с опасни подводни течения, но един мъж загина

Случаят е от плаж "Бутамята" в Синеморец. Мъж от София се е удавил. В акцията…

преди 2 часа

Съдът във Варна определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна група

Съдът определи мерки за неотклонение на четирима мъже, обвинени за ръководене и участие в престъпна…

преди 2 часа