in

Жена роди на тротоар пред болница в Румъния: Била отпратена от лечебното заведение, а лекарите подремвали

Снимка: Pixabay

Пълен абсурд в съседна Румъния. Наложило се е жена да роди на тротоар пред болнично заведение, чакайки линейка да дойде и да я откара до друга болница. Според пациентски сдружения в Румъния в това време лекарите от лечебното завеедение си подремвали, а сестрата не смеела да ги събуди

Жената роди на тротоара пред болницата в Урзичени в Румъния. Нейната майка твърди пред Евронюз Румъния и Антена3, че жената е била изгонена от лечебното заведение. Тя допълва, че лекарите дори не са измерили пулса и кръвното на дъщеря й. Жената е била помолена да се обади на 112, за да бъде откарана в друга болница в Слобозия.

„Влязох в двора на болницата в Урзичени, сякаш бях влязла в собствения си дом. Нямаше никого. Влязох в сградата и извиках, че се ражда дете. Излезе една сънлива жена и ме попита защо не съм се обадила на 112. Казах й, че съм си забравила телефона вкъщи, а дъщеря ми ражда. Попита ме защо съм я докарала тук, след като няма гинеколог. Помоли да изчакаме пред болницата, докато дойде линейката“, разказва майката.

По думите й екипът на линейката буквално изскочил от колата и започнал да помага на дъщеря й.

„Ако не бяха тези хора, детето можеше да е мъртво“, допълва тя. Жената подозира, че отказът на медиците от Урзичени да помогнат на дъщеря й може да се дължи на факта, че е ромка.

Пациентски сдружения в Румъния твърдят, че вечерта, когато млада жена е родила на тротоара, в болницата са били дежурни трима лекари, но всички са спяли, а сестрата не е посмяла да ги събуди. „Сестрата не е дала легло на бременната жена, тъй като трябвало да попълни някакви документи за преместване, които дежурните лекари е трябвало да подпишат“, информират пациентските сдружения.

По публикацията работи: Пламена Сутева 

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/