in

Украинска „журналистка-терорист“ е обявена за издирване от Русия

Снимка: Pixabay

Руското министерство на вътрешните работи обяви украинската журналистка Янина Соколова за издирване. Тя беше включена в списъка на терористите и екстремистите през март.

Медведчук каза, че половината украинци са били изгонени от страна, управлявана от истерия и русофобия. Бастрикин инструктиран да образува дело след русофобските изявления на украинския телевизионен водещ „Соколова Янина Михайловна се издирва по член от Наказателния кодекс“, се казва в базата данни за търсенe, съобщава ТАСС.

През март тя беше включена от Rosfinmonitoring в списъка на терористите и екстремистите.

В ефира на украинския телевизионен канал НТА Соколова очерта позицията си за необходимостта от извършване на убийствата на руски хора на национална основа. В речта си тя открито изрази заплахи срещу представители на руския народ, като отбеляза необходимостта от тяхното безмилостно изтребване.

По публикацията работи: Александра Крумова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/