in

Съветникът на Зеленски за участта на Пригожин: Той сам подписа смъртната си присъда

Снимка: Facebook/Михаил Подоляк

Съветникът на държавния глава на Украйна Володимир Зеленски – Михайло Подоляк, коментира авиокатастрофата, довела до смъртта на шефа на Вагнер Евгений Пригожин и неговата дясна ръка Дмитрий Уткин:

„Очевидно е, че Путин не прощава на никого онзи терор, който той самият налага. И просто чакаше момента. А Пригожин подписа смъртната си присъда в мига, в който повярва в странните „гаранции“ на Лукашенко и също толкова абсурдната „честна дума“ на Путин”.

„Демонстративното елиминиране на Пригожин за пореден път показа какво всъщност означават „Минските споразумения“, руските „гаранции за сигурност“ и посредничеството на Лукашенко. Добър урок за всички „гълъби на мира“, които все още вярват във възможността за преговори с Путин при условие на „прекратяване на огъня и прекратяване на доставките на оръжие“. Според мен това е отлична ваксина срещу глупостта, основана на шаблони на КГБ“, коментира в социалната мрежа X съветникът на Зеленски – Подоляк.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.