in

Заловиха 26-годишен рецидивист, обрал множество хора по Черноморието

Колаж: "Нова Варна"

Оказва се, че за крепката възраст от 26 години, млад мъж от Кнежа, се е превърна в рецидивист-обирджия, при това „специалист с почерк и стил“. Той извършвал обирите по идентичен начин и множество хора са били „ощипани“ от него това лято. Ето подробностите, които предоставиха за медия „Нова Варна“ от пресцентъра на полицията и пълният списък на заграбеното от 26-годишния рецидивист:

В резултат на съвместните полицейски действия на служители от отдел «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Созопол е задържан 26 годишен криминално проявен и осъждан мъж от Кнежа, област Плевен.

На 13.08.2023 г. за времето от 02.00 ч. до 08.00 ч. през незаключената врата на тераса той проникнал в апартамент, разположен в комплекс «Санта Марина» в Созопол. Жилището било обитавано от 41-годишна руска гражданка. Младият мъж успял да открадне: сумата от 160 долара, 25 евро и бижута на обща стойност 3 000 евро.

По случая са проведени незабавни и множество оперативно-издирвателни мероприятия, както на територията на Районно управление – Созопол, така и на територията на 03 РУ – СДВР, Районно управление – Оряхово при ОДМВР – Враца и Районно управление – Средец при ОДМВР – Бургас. Констатирано е, че 26-годишния мъж по сходен начин извършил и следните кражби :

– кражба на сумата от 420 лв. от апартамент в созополския комплекс «Св. Стефан»
– кражба на сумата от 200 лв. от апартамент в созополския комплекс «Св. Стефан»
– кражба на сумата от 230 евро, 90 лева и 900 украински гривни от апартамент в созополския комплекс «Санта Марина»
– кражба на сумата от 2 500 лева от апартамент, разположен на созополската улица «Виа Понтика».

26-годишният рецидивист направил пълни самопризнания за извършените деяния.

Работата по случаите продължава от служители на Районно управление – Созопол.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).