in

Жена сигнализира: Заключени кучета в кола във Варна се удушили и умрели (ВИДЕО)

кадър: Facebook\ Bilyana Vasileva

Жена сигнализира в социалната мрежа Facebook за изоставени в кола кучета. Тя твърди, че животните са се удушили от жега и недостиг на въздух и са умрели.

Тя споделя още, че две жени са разбили стъклото на колата, за да спасят кучетата, но вече е било късно, а това се наложило, защото мъжът, който се явявал водач на автомобила, вдигнал телефона, но отказал да отиде на място и да отвори колата.

Ще има ли възмездие? Задържаха мъжа във Варна, заради който две кучета се задушиха и умряха в кола

В същото време Варна има приют за кучета в Каменар, където условията са подлежащи на постоянна критика.

Преди известно време беше наложено временно затваряне на приюта, където животните, които са чипирани, трябваше да бъдат кастрирани и ваксинирани и да бъдат върнати на местата, където са хванати или да бъдат предадени на други приюти.

От Областната дирекция по безопасност на храните съобщиха, че в кучкарника в Каменар има около 50 животни, за които са осигурени гледачи.

По думите им Общината като собственик на приюта за безстопанствени кучета трябва да се погрижи за осигуряването на ветеринарномедицинско обслужване и неговата дейност да бъде нормализирана.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/