Категории: България

Мистерии около Васил Божков: Седем пъти бил разпитван в САЩ

Реклама

Продължава да се заплита ситуацията около завръщането на бизнесмена Васил Божков у нас. Журналистът Канна Рачева обърна внимание на това, че бил на разпит седем пъти в САЩ. Нещо, което смущава Рачева, е фактът, че от прокуратурата не са получили официален отговор от съда в Абу Даби, че той е екстрадиран.

„Забраната за прибиране в България на Васил Божков не е била написана на листче. Давани са му ограничения от две страни. Това защо от Абу Даби са му казали: „Ти си застрашено лице“ не го знаем и няма да го разберем. Той е бил седем пъти на разпит пред държавните власти на САЩ“, заяви в предаването „Тази сутрин“ репортерът на bTV Канна Рачева.

Ексклузивно пред Канна Рачева говори адвокатът на Васил Божков – Стоян Баумайер, който заяви, че бизнесменът е имал забрана да се прибере в България от САЩ и ОАЕ.

Тя подчерта, че има три начина, за да отпадане от списъка „Магнитски“. „По данни на международни юристи това е най-успешният начин, а най-неуспешният е да заведеш дело“, каза Рачева.

Тя коментира и това дали има руска следа с Евгений Пригожин. „Това е невъзможно. Аз също не си дадох отговор на въпроса: „Какво са правили и за какво са си говорили и писали в последните две години? Съдът също игнорира тази теза и не обърна внимание“, каза журналистът.

„Това, което ми направи голямо впечатление и ме смути леко е, че от прокуратурата не са получили официален отговор от съда в Абу Даби, че този човек е екстрадиран. Как тогава е дошъл документът „ние го екстрадираме“, обаче няма съдебно решение за това. Не може да бъде така“, добави тя.

„Процедурата по екстрадиране не е такава. Тогава трябва държавата, която иска екстрадирането като България да изпрати поне двама човека, който са служители на полицията, които да го доведат с белезници и да така да го свалят“, уточни Рачева.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Ще осветят в зелено щаба на ВМС във Варна

Щабът на ВМС ще бъде осветен в зелено в подкрепа на хората, страдащи от митохондриални…

преди 2 часа

Временно затварят за посетители басейн във Варна

От днес (20 септември) до 24 септември (вторник) басейн "Алекси Алексиев" ще бъде затворен за…

преди 2 часа

Смерч вилня в Югоизточна България

Смерч вилня в Югоизточна България. Явлението беше наблюдавано днес до село Резово, община Царево, област…

преди 2 часа

И утре продължават довършителните работи по настилката на ул. „Прилеп“ във Варна

Ремонтните дейности в местност "Пчелина" продължават и утре, научи медия "Нова Варна". Припомняме, че за…

преди 2 часа

От МВР обявиха колко средства са постъпили от наложени наказания по Закона за движение по пътищата от 13 до 19 септември

От пресцентъра на МВР предоставиха за медия "Нова Варна" обобщени резултати от специализираната полицейска операция…

преди 2 часа

Гигантско бебе пингвин изуми всички с размерите си: Тежи колкото майка си и баща си взети заедно

Кралското пингвинче Песто е необичайно голямо. Неговите размери го превърнаха в истински хит в социалните…

преди 2 часа