in

Рибари от Варна ще чистят водите на Черно море

Снимка: Pixabay

От фондация „За нашето море“ и родни рибари от Варна се включват активно в почистването на българската акватория на Черно море. През целия риболовен сезон, освен риба, те ще вадят от морето и боклуци.

„Искаме да привлечем вниманието на хората да почистим морето. Боклукът не е само на брега, а и във водата“, каза Емил Милев, представител на фондацията, пред камерите на бТВ.

По думите му рибарите от години почистват морето и изкарват боклуците на брега.

„Искаме да акцентираме, че проблемът е с институциите. Искаме съдействие от тях, защото основният проблем е, че няма къде да ги изхвърлим (бел.ред. боклуците)“, посочи Милев.

„Данните, които събираме през последните месеци, е, че морето е далеч по-чисто, отколкото в момента нашето общество смята“, каза Димитър Димитров от фондация „За нашето море“.

Местните рибари са решили да се включат в инициативата на бТВ „Да изчистим България заедно“, която се провежда вече повече от 10 години.

По публикацията работи: Венета Николова

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/