Категории: България

Настъпва рязка промяна във времето

Реклама

В неделя ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с купеста облачност. Само на отделни места в източните и планинските райони са възможни краткотрайни превалявания. Вятърът ще бъде от изток-североизток, по-късно през деня – от изток-югоизток, слаб, в източните райони до умерен. Преобладаващите максимални температури ще са между 28° и 33°.

Привечер и през нощта срещу понеделник от северозапад на югоизток ще се развива купесто-дъждовна облачност и до сутринта в северозападната част от страната ще има валежи и гръмотевици, в крайните северозападни райони – интензивни. Вятърът ще се ориентира от северозапад. В понеделник облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, а в отделни райони – градушки и временно усилване на вятъра.

Дневните температури ще се понижат, повече в Западна България – максималните там ще са 20°-22°, на изток 28°-30°. До края на деня вятърът отново ще се ориентира от североизток, а през нощта срещу вторник в по-голямата част от страната валежите временно ще спрат, гръмотевиците ще затихнат.

Във вторник ще има променлива облачност, по-често значителна сутринта по Черноморието, след обяд – и над останалата част от страната, остава с повишена вероятност за валежи, възможно е и да прегърми. Ветровито време, с температури под климатичните норми. В средата на седмицата и в петък ще преобладава слънчево време, вероятността за валежи постепенно намалява. Вятърът ще отслабне, температурите ще се повишат.

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Честит рожден ден на Андреа Бочели

На днешната дата е роден Андреа Бочели. Той е роден на 22 септември 1958 г.…

преди 3 часа

Идве сезонът на киселото зеле. Кога да го слагаме

Есента дойде, а след нея и зимата. А това е времето и на киселото зеле.…

преди 3 часа

Земетресение удари Босна и Херцеговина

Земетресение е регистрирано днес следобед в Босна и Херцеговина и в Хърватия, съобщи Европейско-средиземноморският сеизмологичен…

преди 3 часа

Колко пияни и дрогирани изловиха по пътищата на страната

14 130 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за…

преди 5 часа

След полови век арестуваха мъж, извършил две убийства

Италианската полиция арестува в Рим мъж, обвинен в извършването на две убийства в Мелбърн, Австралия,…

преди 6 часа

Почина един от най-известните български художници

“Почина Иван Вукадинов - патриархът на съвременното ни изкуство! Дистанцията, с която той се разграничи…

преди 6 часа