Категории: Варна

Говори спасителят-герой от Варна, извадил от морето живи четирима души само за два дни (ВИДЕО)

Реклама

В следващите редове ще ви запознаем с историята на Петър Петров – спасителят на плаж във Варна, който само за два дни успя да спаси живота на четирима души. Петър вече десет години практикува професията и не смята извършеното от него за геройство.

В края сезона статистика за плажовете край Варна показва, че от началото на лятото до момента, морето е взело общо 11 жертви. Причината според спасителите е лошата дисциплина на туристите, които доста често не се съобразяват с червения флаг и предупрежденията. Един от спасителите на плажа само за 2 дни успя да спаси от удавяне четирима души.

Вече 10 години Петър Петров е на плажа всяко лято. За да спасява туристите и от морето, и от самите тях. „Учил съм в спортно училище. Занимавах се с плуване“, разказва пред Нова телевизия Петър Петров, спасител.

И така 10 години по-късно отчита, че туристите стават все по-недисциплинирани. Миналата седмица само за два дни успял да спаси четирима давещи се. „Първия случай беше с едно момиченце. Не можеше да излезе и веднага го извадих от вълните.
На другия ден имаше още един случай с една жена и мъжа ѝ. Бяха по-навътре в морето и крещяха. Те не бяха българи. Скочих при тях веднага. И двамата бяха много уплашени“. посочва спасителят.

И докато при първите три случая Петър е успял да извади удавниците уплашени, но невредими, то при четвъртия ситуацията е била на косъм от смъртта. „Беше бурно морето и ги видях във водата. Първо им свирих, направих им забележка. Човекът ми каза, че познава морето и излез. И докато се обърна, за да отида на поста- той беше влязъл със сина си навътре във водата. След малко синът му започна да крещи и веднага скочих във водата. Той вече беше нагълтан с вода, в безсъзнание и започнахме да го вадим. Беше много тежко“, твърди Петър.

Въпреки храбрата постъпка спасителят споделя, че не се чувства герой. И докато той остава скромен, в района на плажа са впечатлени от действията му.

Не винаги обаче критичните ситуации имат щастлива развръзка. И това лято само за района на Варна черната статистика показва, че морето е взело 11 жертви, а за цялото Черноморие удавените са общо 29.

Какво още каза героя-спасител може да видите във видеото тук:

По публикацията работи: Венета Николова

Реклама
Leave a Comment

Последни новини

Утре имен ден празнува едно много интересно име

Утре, на 22  септември православният календар отбелязва Преп. Йона. (Йон означава гълъб). Имен ден празнува…

преди 36 минути

Какво ще бъде времето по Северното Черноморие в неделя

През нощта ще се изясни почти над цялата страна. По Черноморието ще духа слаб вятър…

преди 39 минути

Балчик празнува 84 години от връщането към пределите на България

На 21 септември 2024 г., традиционно бе отбелязана годишнината от връщането на град Балчик към…

преди 44 минути

България се готви да посрещне един от най-великите си дни

Независимостта на България е провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година в…

преди 49 минути

До часове настъпва астрономическата есен в България

Астрономическата есен през 2024 година настъпва на 22 септември в 15:43 часа и свършва на…

преди 53 минути

Официално: Йорданка Фандъкова се завръща

Стана ясно, че от ГЕРБ-СДС вече са готови и обявиха част от водачите си в…

преди 57 минути