in

Рецидивист нападна кмет с брадва и го заплаши с убийство

Снимка: Pixabay

Случаят е от Благоевградско. Нападнатият кмет е на община Струмяни. Установено е, че нападателят е рецидивист и е жител на с. Разлог. Той е отправил директна закана за убийство на кмета.

Мъжът е задържан, а местните хора настояват да бъде изселен, съобщава БНР. Когато нападението се е случило, кметът Емил Илиев е бил на обход в землищата на няколко гранични села, заедно с колегите си, кметски наместници. До сблъсъка с нападателя се стигнало след направена поредна забележка, че няма право да прегражда общински пътища.

Мъжът, който има десетки криминални прояви и висящи производства, вдигнал брадва към общинския кмет и го заплашил с убийство. Само благодарение на намесата на колегите на Илиев не се стигнало до фатални последствия.

„Само факта, че може да посегне на три длъжностни лица, които изпълняват служебните си задължения, представете си какво ще бъде за обикновените жители и граждани на община Струмяни. Следващият момент ще е убийство“, предупреди потърпевшият.

Повече от пет години рецидивистът, който преди това е бил изгонен от село в община Сандански, тормози местното население – предимно възрастни хора. Те настояват мъжът да напусне района.

Кметът на Струмяни е сезирал всички институции по случая.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/