in

Жени скриха близо 3 кг кокаин в стомасите и гениталиите си: Спипаха ги на летището в Пукет

Колаж: "Нова Варна"

Три кенийски жени бяха арестувани на летището в тайландския остров Пукет с почти 3 килограма кокаин на стойност около 10 милиона тайландски бата (около 260 000 евро), намерени в гениталиите и стомасите им.

Арестите бяха извършени, след като Службата на Съвета за контрол на наркотиците предупреди местната полиция и митническите служители в неделя, че някои чужденци внасят кокаин в страната през летището на Пукет, съобщава Bangkok Post.

Във вторник служители на летището са видели трите кенийски жени и са извършили обиски, но не са открили нищо незаконно у тях, каза шефът на полицията в Саку.

Рентгеновите снимки, направени по-късно в болница Таланг, обаче показват нещо съвсем различно.

Сканирането на стомасите им показа капсули, съдържащи кокаин, които са погълнали. Освен това в генителиите им са били поставени по-големи блокчета, съдържащи наркотика, по данни от полицията.

Заподозрените бяха идентифицирани като Фейт Уанза Мусемби, 26 г.; Нели Гачери Руури, 26 г.; и Грейс Вангари Карок, 34 г.

Те бяха обвинени в сговор за притежаване на наркотици от категория 2. И трите жени са отведени в полицейския участък Саку за съдебни действия.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/