in

Майка от Варна моли за помощ за своя син, борещ се с тежка болест

Снимка: Facebook / Д. Димитрова

Варненска майка призовава хората с възможности и големи сърца да помогнат на нейния 29-годишен син, който преди да се сблъска с коварната болест, е развивал множеството си таланти. Ето какво написа за своя син разтревожената майка Д.Димитрова в социалните мрежи:

Това е моят син Николай Костадинов на 29 г. – музикант, творец, певец, спортист, но живота често непредвидимо изпраща тежки изпитания. Преди месеци му поставиха диагнозата Множествена склероза – автоимунно заболяване, което поразява централната нервна система, настъпва процес на демиелинизация и тежки двигателни нарушения, като може да предизвика пълна инвалидизация.

С болка споделям, че при Ники има прогресиране на заболяването, няколко пристъпа, кортикостероидна терапия с големи дози Урбазон, но симптомите продължават. Единственото лечение, което би могло да спре прогресията на това кошмарно заболяване е автоложната трансплантация на стволови клетки /HSCT with Multiple Sclerosis/, която струва 50 000 евро, но в България не се покрива от Здравна каса. Ники има определена дата за трансплантация на 09.10.2023г. в Московската болница „Пирогов“, но сумата трябва да се преведе поне 2 седмици по-рано. Тази сума не включва допълнителните транспортни разходи и разходите за необходимата последваща рехабилитация и е непосилна за нашето семейство. Ники е изключително борбен и силен човек и това лечение би му дало шанс за ново начало… начало без пристъпи,страхове и болка, начало с напълно нова и здрава имунна система, начало без кошмарната МС!!!

Обръщам се към вас, Мили хора, моля ви помогнете да дадем надежда и шанс на моето момче за един нормален и щастлив живот, който всеки млад човек заслужава и в който той ще продължи да твори и радва всички нас с таланта си!!! Вашата подкрепа е от огромно значение за нас! Предварително благодарим на всички хора с добри и състрадателни сърца, които ще споделят нашата болка и ще дарят средства в името на една Чавеколюбива и Благородна кауза!!!

Дарителска сметка : Банка ДСК IBAN: BG39STSA93000030191220 – BGN BIC: STSABGSF
IBAN: BG59STSA93000030191539 – EUR BIC: STSABGSF
IBAN: BG22STSA93000030191526 – USD BIC: STSABGSF
Титуляр на сметка: Е!иколай Костадинов Основание: Дарение за лечение REVOLUT: @nickkostadinov IBAN: LT853250053438501727 BIC: REVOLT21

Даниела Димитрова изказва искрените си благодарности на всички, които решат да помогнат на нейния син да живее отново нормално.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).