in

Държавата се зае с проверката на всички дерета и речни корита в Североизточна България

Кадър: Youtube/Димитър Цветанов

Обследване проводимостта на деретата и речните корита, които са в държавните горски територии, ще бъде извършено до края на месеца във всички стопанства от системата на Североизточно държавно предприятие (СИДП). Ще бъде направен и оглед на баражите, както и тяхното състояние. За обектите, които са извън държавните територии, ще се проведат съвместни проверки с отговарящите за тях организации.

Решението за проверката е взето от директорът на предприятието инж. Симеон Давидков и членовете на УС Александър Арамов и адвокат Снежка Иванова. Те очакват директорите на териториалните поделения да им предоставят доклад за състоянието на деретата и съоръженията, както и да набележат мерки ако смятат, че има участъци с намалена проводимост, които биха създали проблеми при по-обилни валежи.

На територията на СИДП обследване на деретата, речните корита и оглед на баражите се прави всяка година.

От ръководството на предприятието напомнят на гражданите, че разчитат на тях да подават сигнали на телефон 112 при нередности в горите.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).