in

Фон дер Лайен иска България в Шенген: Похвали страната ни в своята реч (ВИДЕО)

Кадър: Twitter/ @vonderleyen

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен държа годишната си реч пред Европейския парламент. Фон дер Лайен призова да се спре отлагането и страната ни да бъде допусната в Шенген

„България и Румъния доказаха, че са част от Шенгенското пространство. Нека най-накрая ги допуснем – без да се бавим повече“, призова председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен в речта си за състоянието на ЕС.

„Засилихме защитата на границите. Европейските агенции задълбочиха сътрудничеството си с държавите членки. Позволете ми да благодаря специално на България и Румъния за това, че са водещи в тази област и показват най-добрите практики както по отношение на убежището, така и по отношение на връщането”, подчерта Фон дер Лайен.

„Трябва да спечелим доверието на европейците, да отговорим на техните тревоги и да си свършим работата. Изпълнихме над 90% от политическите насоки от 2019 г. Когато сме единни, резултатите са на лице“, посочи фон дер Лайен.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.