in

Фрапиращ случай на насилие от Бургас: Шофьор преби правилно пресичащ пешеходец, защото го помолил да спре

Снимка: Pixabay.com

За фрапиращ случай на насилие съобщиха от полицията в морския град за медия „Нова Варна“. 26-годишен шофьор на „БМВ“ ( бел.ред. съвпадение или не, това са фактите, официално оповестени от властите) удря с юмрук в лицето правилно пресичащ пешеходец, защото го помолил с жест да спре. От удара мъжът пада на земята и си удря главата. Ето и подробностите:

Вчера сутринта около 08.50 ч. в Първо Районно управление – Бургас е получено съобщение за инцидент в района на кръстовището на бургаските улици «Христо Ботев» и «Васил Левски».

След отправен жест с ръка за намаляване на скоростта от страна на правомерно пресичащ на зелен светофар 45-годишен пешеходец от Бургас спрямо водач на лек автомобил «БМВ», със сливенска регистрация, се стигнало до бруталното физическо насилие .

Шофьор на немския автомобил бил 26-годишен бургазлия. Последният излязъл от автомобила и с юмрук ударил пешеходеца в областта на лицето. От удара 45-годишния бургазлия паднал на земята и си ударил главата в плочките.

Своевременно 26-годишния нападател е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.

Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).