in

До 8 години затвор за 56-годишен, който се простреля със самоделно оръжие

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

Зрял мъж се е прострелял с направено от самия него оръжие, представляващо метална тръба, пригодена за стрелба с ловни патрони. За това, че е съхранявал боеприпаси и ги е използвал с направеното от него оръжие, 56-годишният може да получи максимална присъда от 8 години затвор. Ето и подробностите, които съобщиха за медия „Нова Варна“ от полицията:

Вчера в малките часове на денонощието, в 02:00 ч., в ОДЧ на РУ-Чирпан е получено съобщение от медицинско заведение за постъпило лице с огнестрелна рана в областта на ръката.

Установено е, че това е 56-годишен мъж, който е настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е станало ясно, че пострадалият, в с.Горно Белево, е произвел изстрел със самоделно устройство /тръба/, пригодено за стрелба с ловни патрони, при което е наранил ръката си.

В РУ-Чирпан е започната проверка, в следствие на която при повдигане на обвинения от страна на прокуратурата и влизане в сила на съдебно решение, самопрострелялият се мъж може да получи максимална ефективна присъда от 8 години лишаване от свобода.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).