in

Варненец: Внимавайте на това място по Крайбрежната алея, ако не искате да пострадате

Снимка: Редакция "Нова Варна"

В редакцията на медия „Нова Варна“ постъпи сигнал от гражданина Йосиф Проданов, който предупреждава за надвиснала опасност над посетителите на Крайбрежната алея във Варна.

Става въпрос за стълбите, които водят от Морската градина към Крайбрежната алея и по-точно към заведение The Sea Terrace, намиращо се на самата плажна ивица. Тези стълби се използват интензивно, тъй като са в края на широката алея до Планетариума в Морската градина. От там минават повечето хора, които искат да слязат на Крайбрежната алея.

Снимка: Йосиф Проданов

Всеки, който е посещавал въпросното място, знае, че стълбите се разделят на два ръкава, между които също е позиционирано заведение. Проблемно се оказва лявото крило на стълбите, където голяма част от стената на заведението е на път да се срути върху нищо неподозиращите минувачи, според Йосиф Проданов.

Снимка: Йосиф Проданов

Както се вижда от снимките, които ни изпрати той, парчето стена, което е на път да падне, може сериозно да нарани някой, ползващ въпросните стълби. Освен това на компрометирания участък има хванати и стъклени навеси.

Снимка: Йосиф Проданов

Припомняме на читателите на медия „Нова Варна“, че концесионер на цялата Крайбрежна алея е „Холдинг Варна“ АД, като не е ясно обаче кой отговаря точно за тази част от нея.  В процес на изясняване е, чия отговорност е ремонта на този участък – на Общината или на концесионера.

Ще бъде ли обезопасено въпросното място и какво ще предприемат концесионерът или отговорните институции, предстои да видим. А до тогава, според Йосиф Проданов, е добре варненци и гостите на града да не ползват тези стълби.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).