in

На колко години е най-младият училищен директор у нас и какво го мотивира?

Кадър: БНТ

Александър Чакмаков е най-младият училищен директор у нас. Той е само на 29 години, а вече е директор на столичното 129-о основно училище „Антим I“.

„Искам да поздравя всички български семейства с този най-прекрасен празник. Нека децата ни имат късмет, да бъдат здрави и да знаят, че знанието е нещо, за което трябва да се борим и да полагаме огромни усилия“, заяви Чакмаков пред БНТ.

На въпрос как е избрал да се занимава именно с тази благородна професия, той отговори: „Това беше лесен избор. Значех, че искам да направя нещо, не само за себе си, не само за хората около мен, но и за страната ни. И какво по-хубаво от това да работиш с деца“.

„Аз започнах доста млад кариерата си, което смятам, че имаше и добри страни. Доста хора в началото ми казваха, че децата сигурно няма да ме слушат. Но аз смятам, че когато учителите и учениците гледат в една посока и преследват общи цели, нещата се случват по лесен начин“, смята училищният директор.

„Всяка година в училище има новости. Но в крайна сметка те не са толкова важни. Важното е учителят да бъде добре подготвен, да бъде мотивиран, да има желание да работи с деца, да обича децата. Не е нужно да измисляме допълнителни наредби. Всичко е до самосъзнание“, посочи още той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/