in

Облак от плазма се откъсна от Слънцето и полетя към Земята: В плен сме на магнитна буря

Снимка: Pixabay

В момента има магнитна буря, тъй като преди няколко дни от Слънцето се е откъснал облак от плазма и е полетял към Земята. Въпреки това скоростта на плазмения поток е ниска. Очаква се магнитната буря да трае до днес – 15 септември 2023 г., но тези прогнози може да не са точни. Има възможност смущенията траят и през почивните дни

Бурята не изглежда силна, само 4 точки (максимум 9) – но не се оттегля. Ако погледнете графиките на космическото време, ще видите резки пикове на всеки няколко часа. Или пълно спокойствие, или направо избухване.

Лекарите съветват да не се паникьосваме. Има отрицателно въздействие на магнитните бури върху здравето, но то е почти незабележимо през топлия сезон, когато тялото се подхранва от слънчева светлина и имунната система е силна.

Хронично болните обаче традиционно се съветват да бъдат внимателни и особено детайлно да следват предписанията, предписани от лекаря. Другите хора не трябва да се притесняват.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/