in

Кметът на Шабла за страшното откритие край Тюленово: Опасността е била по-голяма, когато това нещо е било във водата

Снимка: Facebook/R. Rusev

Припомняме, че тази нощ в района на пристан за лодки в Тюленово, бе открит дрон с прикрепено към него взривно устройство. Военният експерт Васил Данов бе заявил, че бомбата е твърде малка, за да се използва срещу бойни кораби и по-скоро е била предназначена за атака по хора.

„Става въпрос за мина, монтирана върху дрон, която следва да бъде утилизирана. В момента няма реална опасност този боеприпас да избухне. Опасността е била по-голяма, когато това нещо е било във водата“. Това каза пред bTV кметът на Шабла Мариян Жечев за дрона с взривно устройство, открит край брега на с. Тюленово.

Военните с официална позиция за дрона-бомба край Тюленово

„Предвид лошото време и силното вълнение, късмет е, че този боеприпас не се е избухнал“, уточни той.

По думите на Жечев районът около дрона е отцепен снощи от 22:10 ч., за да няма поражения върху хора, ако нещо се случи с мината.

Кметът на Шабла призова експерти от Министерството на отбраната и от МВР периодично да правят обходи в морето, за да установяват такива боеприпаси. Той напомни, че наскоро в Румъния – на 50-60 км от с. Тюленово, избухна невзривена мина.

Очаква се военни от флота да направят оглед на дрона и боеприпаса и да преценят как той да бъде обезвреден.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/