in

Министър Тагарев: Няма никаква причина да ми искат оставката

Кадър: bTV

Това коментира военният министър, след редицата изказвания на политически лидери. Тагарев заяви и това, че все още не се знае от къде е дошъл дронът, намерен край Тюленово.

„Няма никаква причина да ми искат оставката. Армията е действала, както са предписанията“, коментира министърът на отбраната на България Тодор Тагарев преди изслушването му в ресорната парламентарна комисия във връзка с попадналия дрон с взривно устройство в наши води.

Борисов за думите на Тагарев за дрона край Тюленово: Когато се изказва, трябва да е напълно подготвен

„От един случай не може да съдим за тенденция“, отбелязва министър Тагарев.

„Мога да кажа, че от гледна точка на реакция на МО са спазени всички протоколи. В извънработно време поддържаме реакции в рамките на 4 часа. Т.е. когато стане нещо през нощта няма как да тръгнем веднага“, пояснява военният министър.

Нинова гневна след случая с дрона: Тагарев трябва да си ходи моментално

„В този случай екипът тръгва на зазоряване, идентифицира боеприпаса, взима всеки мерки за безопасност и в 11 часа този боеприпас беше унищожен и няма основание за притеснение“, категоричен бе Тагарев.

Костадинов: Тагарев е военен министър на Украйна. Неслучайно е бил украински държавен служител

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.