in

Обясниха защо цената за ползване на зарядните станции за електрически автомобили във Варна е 0.70 лв. за 1 кВтч

Снимка: Pixabay

Икономическата обосновка за цената бе представена по време на заседание на Общински съвет – Варна днес

На днешното заседание на ОбС-Варна бе представена икономическата обосновка, на базата на която е определена цената за ползване на зарядните станции за електрически автомобили в града в размер на 0.70 лв. с ДДС за 1 кВтч.

На територията на общината са разположени 22 зарядни станции 2Х11Кв за обществено ползване. Средномесечната консумация на електрическа енергия от тях е 16 000 кВтч. Средната цена на ел. енергия, която ОП „Общински паркинги и синя зона“ плаща след приспадане на компенсациите, е 0,41 лв. с ДДС за 1 кВтч, т.е. разходите за електрическа енергия са в размер на 6 560 лв. с ДДС.

За обслужване на зарядните станции се изразходват средно на месец по около 4 640 лева. Това са разходи за поддръжка, почистване, резервни части, обслужване на плащания и персонал.

Общата сума за ел. енергия и обслужване на съоръженията е в размер на 11 200 лева с ДДС /11 200 лв. : 16 000 кв. = 0.70 лв. с ДДС/.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.