in

Окончателно: Кръщават улица във Варна на младо момче, спасило 4-ма души (ВИДЕО)

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Именуването на улици във Варна и в с. Тополи фигурираше в дневния ред на Общински съвет – Варна днес. Варненска улица ще носи името на младеж, спасил няколко живота с органите си. Централен площад и парк във варненско село пък, ще носят имената на двама бележити българи

С единодушие съветниците гласуваха улица в район „Аспарухово“ да носи името на Георги Николов, починал на едва 21 години, но със своите сърце, черен дроб и бъбреци спасил живота на четирима души.

Друго решение от днес е централният площад и паркът в с. Тополи да бъдат кръстени на двама бележити българи – Капитан Петко войвода и Захари Стоянов, оставили следа в историята на селото. Одобрено бе и предложението улица в Промишлената зона на Тополи да бъде именувана на Петър Костадинов Дудунов, единственият участник от селото в Илинденско-Преображенското въстание.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.