in

Арестуваха мъж, опитал да премине през Атлантическия океан, бягайки в гигантско „колело за хамстер“ (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/CBS Miami

Мъжът е от ирански произход и живее във Флорида. Той е направил опит да извърши този невероятен подвиг, за да докаже, че всичко е възможно

Мъж от Флорида беше арестуван, след като се опита да „избяга до Лондон“ през Атлантическия океан, чрез самоделно приспособление, наподобяващо колело от хамстер.

Бреговата охрана на САЩ прихвана Реза Белучи на около 110 км от остров Тайби, Джорджия.

Властите твърдят, че 44-годишният маратонец е отказал да напусне колелото в продължение на три дни.

Г-н Белучи вече има зад гърба си три подобни „плавания“, които са завършили с намеса на бреговата охрана, съобщава Би Би Си.

Импровизираната измишльотина, която използвал, е оформена като колело с лопатки, които са проектирани да го задвижват напред, докато колелото се върти.

Пътуването на г-н Балучи започва, докато властите се подготвят за голям ураган.

Властите съобщават, че мъжът е отказал да слезе от колелото и е заплашил да се самоубие. Той също така е твърдял, че е имал бомба на борда, според съдебните документи.

На 1 септември той в крайна сметка се предава и изоставя колелото си и бива отведен в базата на бреговата охрана в Маями.

По-късно властите установиха, че „бомбата“ е била фалшива.

Сега той е изправен пред федерални обвинения за възпрепятстване на качването на борда и нарушаване на заповедта на капитана на пристанището.

Превод и редакция: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/