in

Румъния завършва изграждането на 1000 км магистрали

Снимка: Pixabay

Това обяви премиерът на Румъния Марчел Чолаку, като уточни, че това ще се случи тази седмица. Той добави, че до следващата година е възможно да бъдат завършени ще 250 километра

Чолаку направи това обявление по повод церемонията по подписването на три договора за целите на пътната инфраструктура, която се проведе в румънското Министерство на транспорта и инфраструктурата, съобщава БТА.

250-те километра скоростни пътища, които се планува да бъдат приключени през следващата година, биха представлявали 25 процента от постигнатото за последните 32 години, подчерта Чолаку.

Той спомена, че преди малко е посетил строителната площадка на магистрала „Молдова“ заедно с транспортния министър Сорин Гриндяну.

Премиерът отбеляза, че докато е пътувал по националния път, му е направило впечатление, че шофьорите са давали предимство на камионите, които са се насочвали към строителната площадка.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/