in

Борисов след оставката на ген. Атанасов: Аз държа много на него. За него с две ръце, веднага, за каквото пожелае

Кадър: bTV

Припомняме, че след изказване на Бойко Борисов, че е против сливането на военното разузнаване с ДАР, ген. Атанас Атанасов подаде оставка като председател на комисията за контрол над службите за сигурност.

„За Атанасов с две ръце, веднага, за каквото пожелае. Имам му пълно доверие. Да се върне в комисията за контрол над службите и да подготвим законите“, призова Бойко Борисов.

„Аз държа много на генерал Атанасов. Той знае аргументите ми. Лично съм му ги казал. В тях няма нищо, което да противоречи на говореното. Просто сега, по време на война, когато текат маса операции по службите, надявам се, едно преструктуриране, сливане под половин година не минава. Това е дълъг процес. Половин година минимум“, обоснова се лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Аз не съм казал, че съм против това да се случва. Но да се случи в момент, когато може и обстановката е спокойна. Ако г-н Атанасов каже днес, че е готов да оглави, която и да е служа – с две ръце го подкрепяме в парламента“, посочи Борисов.

„Ние нямаме още готово законодателство, което да покаже каква ни е визията за тези служби. Когато имаме, ще пристъпим към тях“, каза той.

Борисов подчерта, че е в прекрасни отношения с Атанасов.

„Всяка партия се предлага хората. Така са решили, така са предложили“, коментира Борисов назначаването на Бойко Рашков за шеф на комисията за контрол над службите.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.