in

„Да покажат двете момичета. Детето ми не е убиец. Не е откраднал 1 милион“. Говори майката на едно от момчетата, обвинени в грабеж

Кадър: bTV

Припомняме, че преди дни в полицията в София беше получен сигнал за трима младежи, ограбили момичета в столицата. Последва гонитба с униформени, като срещу едно от трите момчета (18 г.) бе произведен фатален изстрел, довел до смъртта му. След това стана ясно, че 15 и 17-годишните приятели на младежа са обвинени в извършен и друг грабеж на предния ден – откраднали 35 лв. от мъж и му нанесли удари.

Второ обвинение за грабеж срещу двамата приятели на застреляния 18-годишен младеж Светльо Младенов от столичния квартал „Ботунец“.

Роднините на фатално простреляния след грабежа Светльо Младенов от столичния квартал „Ботунец“, завеждат досъдебно дело.

Съдът остави двамата младежи в ареста заради първото им обвинение за грабеж над две момичета. Именно това бе причината да се стигне до преследване с полицията и стрелба.

„Искам да се покажат двете момичета. Детето ми не е убиец и искам да го пуснат. Не е откраднал 1 милион. Не е имал проблеми с полицията“, каза Йорданка Вълчева, майка на 17-годишния Траян.

Тя бе категорична, че никога синът ѝ не е притежавал палка.

„Видях се със сина ми, но не ми дадоха да говоря с него“, добави Вълчева.

„Понеже се говори, че има две потърпевши момичета, искаме да излязат и да видим кога са удряни. Как може техните родители да седят спокойно, ако децата им са бити. Протестите за момента спират докато мине погребението на момчето, след това продължават“, добави Ася Велчева, която е част от организаторите на протеста.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/