in

Психолог за барикадиралия се мъж в Стара Загора, прострелял двама: Вероятно са намесени психотропни вещества

Кадър: Bulgaria on Air

Както ви съобщихме вчера, извънредна ситуация се разигра в Стара Загора, където мъж простреля двама души и се барикадира в постройка, в която прекара няколко часа. Двамата мъже са простреляни с с незаконно притежаван пистолет от 50-годишния стрелец. Все още продължава разследването след случая

Според клиничния психологът д-р Светлана Димитрова става дума за типично криминален сценарий, разгърнал се точно по учебник.

„Лицето е криминално проявено, наркозависимо и с куп други зависимости, абсолютно нормално да се почувства застрашен, след като е бил уязвен. Разгръща неадекватно антисоциално поведение“, обяснява психологът в ефира на NovaNews.

“Не влизайте, всичко ще стане в кръв”, крещял барикадиралият се мъж в Стара Загора

Според нея експертите са действали точно по протокол. „Трябва да се изясни какво му е психичното и физическото състояние и доколко е адекватен. Най-вероятно е под въздействието на психотропни вещества. Ще бъде оценено психическото му състояние спрямо възприятията му за реалността. Изолация, дистанция и ограничаване на рисковото му поведение, това са мерките, които следва да бъдат предприети. Такива хора се непредвидими в страха си и затова се работи на малки стъпки. Чрез подкрепа се осигурява защитено пространство на криминално проявения, не се действа агресивно. Напротив – действа се внимателно, като при обезвреждане на бомба“, обясни д-р Димитрова.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/