in

СПЕШНО: Баща на две деца има нужда от помощ, за да пребори тежко заболяване

Снимка: pavelandreev.bg
До редакцията на медия „Нова Варна“ беше изпратен спешен апел за помощ.  Става въпрос за баща на две деца, който се бори с тежко онкологично заболяване. Нужно е, в рамките на 24 часа да бъде събрана сумата за продължаване на неговото лечение в чужбина, иначе то ще бъде прекратено, заради натрупаните в болницата сметки. Тези средства са непосилни за семейството му. Ето и неговата история, разказана от съпругата му Корнелия Романова-Колеолова:
„Казвам се Корнелия и се боря за живота на съпруга ми, за бъдещето на децата и семейството ми.

Георги Колеолов е на 45 години от Русе. С него имаме две прекрасни момичета, които жадуват татко им да се върне у дома, здрав.

През 2021 г. живота ни се преобърна, след като се установи, че Георги има мозъчен тумор, който спешно трябва да бъде опериран. Находката се оказа високостепенен рак и лекарите в България прецениха да започнат химио- и лъчетерапия едновременно. След двумесечни терапии вместо подобрениe, състоянието на Георги драстично се влоши. Той не можеше да се движи, трудно говореше и преглъщаше. Лекарите казаха, че няма друга алтернатива на лечението и трябва да се подготвим за най-лошата развръзка. Даваха му десетина дни, до месец.

Аз не можах да се примиря и потърсихме специалисти извън нашата държава. В Турция, в клиника Анадолу Джон Хопкинс направиха необходимите изследвания на генетичната мутация на тумора и ни дадоха надежда за подходящо лечение: таргетна терапия с американски медикамент. С помощта на роднини, приятели и добронамерени познати събрахме необходимата сума за стартиране на терапията и скоро положителните резултати бяха налице. Върнахме си надеждата за живот, за изцеление, за щастие. И вече девет месеца не се уморяваме да се борим.

Но сумите, които покриват престоя и лечението на Георги са непосилни за нас. Каквито възможности  имахме да продадем имот и земи – направихме го.

Имаме нужда от средства и подкрепа, защото сами не можем да се справим.

Моля Ви, ако можете, помогнете на Георги, на мен, на децата ни. За да сме отново заедно, за да сме отново щастливи!“, завършва своя трогателен разказ съпругата на Георги.

До момента по думите на Корнелия по сметката има налични само 640 лв. Тя моли от цялото си сърце всеки, който има възможност да помогне – било с пари, било със споделяне на нейните постове във Фейсбук.

Това е банковата сметка, по която всеки, който желае може да помогне със средства един баща на две деца да се радва отново на семейството си:
Пощенска банка
IBAN BG84BPBI79214040909702
Корнелия Любомирова Романова-Колеолова
или чрез
Платформата на Павел Андреев:

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).