in

Захарова с остри критики към България

Кадър: Youtube/Diplomatrutube

Както вчера стана ясно и ви съобщихме, руското посолство в България обявиха за експулсирането на архимандрит Васиан, настоятел на Подворието на Руската православна църква в София. От посолството изразиха възмущението си още вчера. Последва реакция и от страна на Мария Захарова

„Москва приема решението на София да изгони свещениците от Руската православна църква като неприятелски акт“, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, съобщава РИА Новости.

България експулсира висш руски духовник: Руското посолство скочи с гневен коментар

„Този явен неприятелски акт от страна на българските власти не може да бъде обяснен по никакъв логичен начин“, се посочва още в изявлението.

Москва се възмущава от случилото се, което „за пореден път показва, че сегашното българско ръководство окончателно е поело по пътя на унищожаването не само на политическите контакти между държавите, но и на културните и хуманитарните връзки между нашите народи“, допълва говорителят на министерството на външните работи Захарова.

По нейни думи „сега българските власти имат за цел да прекъснат отношенията между сестринските Руска и Българска православна църкви, връзките между руския и българския народ“.

„Още веднъж подчертаваме, че отговорността за бързото влошаване на двустранните отношение между Русия и България е изцяло на българската страна“, заявява Захарова.

Край: Руската църква в София затваря врати

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/