in

Обявиха официално какви са версиите за катастрофата с хеликоптер

Снимка: Pixabay

Стана ясно, че се работи по три основни версии за инцидента с падналия край Гърмен хеликоптер, при който загина пилот. Това заяви Христо Христов, директор на „Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт.

„Може да е временна загуба на ориентировката във връзка с влошените метеорологични условия в района на полета – може би гъста димка, мъгла или не ниска облачност. Втората вероятна причина – това е технически отказ може би на двигател или системите за управление. Третата версия е влошено здравословно състояние на пилота по време на излитането“, обясни той, предаде БТВ.

Частен хеликоптер изчезна вчера край село Гърмен, а малко след 19 ч. пилотът беше открит мъртъв. Машината е паднала в дере. Правят се опити да бъде извадено тялото на пилота, но теренът е труднодостъпен.

Христов обясни, че подобни машини нямат черни кутии, а разследването може да продължи до година.

„По международните стандарти такова разследване продължава до една година. Може и да се удължи, като се прави временен доклад“, добави той.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/