in

Варненци алармират: От незаконно сметище във Варна се носи ужасна смрад

Кадър: bTV

Жители на град Варна алармират за незаконно сметище в района на Зеленчуковата борса в морския град. По техни думи районът периодично потъва в боклуци и се носи „ужасна смрад“. Според местните власти основно търговци замърсяват района, образувайки нерегламентираното сметище

Варненци сигнализират за това към към bTV, но твърдят, че институциите не вземат мерки за кардиналното разрешаване на проблема въпреки сигналите.

Проверка на медията, към която е подаден сигналът, тази сутрин показва, че сметището е сравнително почистено. Следи обаче има и се носи ужасна миризма.

Районът се почиства всеки ден два пъти – в 6:30 ч. сутрин и около 13:30 ч., обяви Марина Петрова от сметопочистващата фирма.

По думите ѝ след второто почистване сметището отново се запълва за няколко часа.

Тодор Колев, директор на „Екология“ в Община Варна, уточни, че основно търговци изхвърлят боклук, който образува нерегламентираното сметище. Според него не трябва да се издава разрешение за търговия на това място.

Предстои общината да постави в камери в района, за да установи нарушителите.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/