in

Бъкано е с полицаи в наш североизточен град: Изградиха множество КПП-та. Какво се случва?

Кадър: Bulgaria on Air

На територията на ОДМВР-Разград се провежда специализирана полицейска операция днес. От разградската полиция съобщиха за медия „Нова Варна“, че операцията е по противодействие на битовата престъпност. Изградени са и КПП-та. На място работят екипи на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и Жандармерията

Обект на проверките са лица, съпричастни към извършване на престъпна дейност, пунктове за черни и цветни метали, търговски обекти, заложни къщи, автоморги и други места, за които има данни, че евентуално може да се извършва дейност, свързана със законови нарушения.

Паралелно с това са изградени контролно-пропускателни пунктове, на които се извършват проверки на преминаващи превозни средства с оглед противодействие на нелегалната миграция и нарушения на ЗДвП.

В засилените контролни действия са включени екипи на „Охранителна полиция“, „Пътна полиция“ и Жандармерията. 4 КПП-та функционират на територията на РУ-Разград, 4 КПП-та на територията на РУ-Исперих и 5 КПП-та в РУ-Кубрат.

Акцията е насочена към противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и квартали на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.